Äntligen är jag också stor


Om jag fick välja skulle jag vakna åtta minter över sex och äta tårta till frukost på sängen varje dag!!! Eller kanske inte... Men det höll ju lite högre klass än förra året i alla fall, då jag låg ensam i en hängmatta i ett främmande land minuten då jag funnits i exakt 17 år! Var befinner jag mig nästa år må tro?

Släng er i väggen

Alltså blogga, hur hinner man med det egentligen? Det gäller väl att hitta sin grej och vara tillfälligt effektiv... Ja vi får väl se, får fundera lite till... För egentligen, vem fan vill höra om det jag gör på dagarna? Går till skolan, pluggar, tränar, fikar, slappar, dricker kaffe, dansar... Jaha, och sen då? Vem är jag, och vad vill jag skriva om? Det är frågan. Hur ska jag tjäna pengar? Muhahaha... Nej men seriöst, den här bloggen kommer äga... Det gäller bara att finslipa lite på idéerna, sen så! Blondinbella och Kenza - släng er i väggen för här kommer jag!

Lite melankolisk touch sådär

Imorgon börjar lektionerna, tillbaka till en vardag jag inte levt på över ett år och ett sommarlov. Det ska faktiskt bli ganska kul för en gångs skull, nästan spännande till och med. Vi får hoppas det fortsätter så. Ser faktiskt fram emot den här hösten. Allt nytt, men ändå så välbekant. Ska bli mysigt med mörker, höstkappor och duggregn. Det är något man kanske inte inser så lätt, men årstider behövs. Annars känns det som om att tiden står still.

Sista helgen på sommarlovat har passerat, sista helgen som 17. Lördagskvällen blev oväntad men rolig, fredagen likaså, men lite mindre rolig kanske. Var inte på humör om man säger så. Idag har jag mest legat på en filt i gräset och läst körkortsteori och druckit min egengjorda snabblatte. Det är verkligen livet, att ligga där i solen. Inte så mycket som behövs egentligen. Lite övningskörning och att laga lyxmiddag till mig själv har hunnits med också. Försov mig med A och försökte hinna iväg på öppet hus, men det gick inte så bra. Har förmodligen redan bestämt mig för vilken dans det blir, så spelade nog inte så stor roll iaf.

Har verkligen ingen som helst aning när jag börjar imorgon, kommer inte in på intranätet och därmed inte åt mitt schema. Måste upp tidigt i alla fall och städa lägenheten innan päronen kommer och läsa lite mer i teoriboken, lektion och provskrivning imorgon efter skolan.


Spontanshopping och rabarberpaj

Jag var i chock tidigare idag, men det verkar ha lagt sig nu. Spontanshoppade lite efter jobbintervjun i väntan på yoga med mamma, ibland kan det bli ganska farligt. Vet fortfarande inte om jag ska behålla den eller inte, men köpte en skitsnygg skinnjacka från H&M. Det var verkligen spontant eftersom jag direkt aldrig ens övervägt att leta efter en sån, men det blir ju bäst när man inte letar. Helt plötsligt hängde den där, och trots prislappen kunde jag inte låta bli. Resten av kvällen har det mest sågats, borrats, skruvats och ätits rabarberpaj. Det börjar bli fint där inne nu! Godnatt

Puss och godnatt

Kört i 110 och har ont i rumpan, CV skrivning och iskalla tår. Är inte sådär jättepepp på att skriva ett långt inlägg för ska snart sova, eller lägga mig iaf, imorgon blir det jobbintervju och kanske yoga, och pröva-på-dans-klass! Irriterar mig på äckliga små *****, tur att man klarar sig själv! Du kan ju också fortsätta lådsas att du också gör det?!

Dansa ordning på mitt liv

Sitter här och kollar upp om jag skulle ta och börja på någon dans, ett intresse som väcktes till liv i Brasilien. Men det är så svårt. Vad ska man börja på? Jag skulle egentligen behöva pröva på lite olika stilar, dessutom har jag ingen vidare bra koll. Men något säger mig reggaeton/dancehall/hiphop/streetdance? Okej, det är verkligen HELT random att någon som jag ens funderar över något sånt här - det kan man nog inte tro när man ser mig, i och för sig ganska svårt att tro något i över huvud taget när man ser mig eftersom jag alltid ser olika ut. Jag är en mystisk person helt enkelt. I alla fall, måste klura ut det här. Måste få ordning på min dator också, sitter fortfarande med mammas, eller min gammla. Sen måste jag få ordning på mitt rum, ordning på mitt liv helt enkelt. Tur att det är hyffsad ordning i min almanacka i alla fall!


Vara-uppe-hela-natten-tjej-kväll

Goda nyheter, känslan är borta. Jag visste det ju hela tiden, men ibland är det bra att låta sig dras i såna perioder. Som jag sagt så många gånger förut, de behövs också även fast de inte är så trevliga. Vet inte riktigt hur det gick till, men den smög sig liksom bort utan att jag knappt märkte det. Har liksom inte tänkt så mycket sen igår kväll då T kom hit, ibland är det så skönt att få stanna upp och komma bort lite. 17.17 såg jag precis nu, vem är det som tänker på mig? ;) Det var i alla fall länge sen man hade en sån där vara-uppe-hela-natten-tjej-kväll, det blir inte av lika ofta som när man var typ 14. Det är ju faktiskt ganska kul och mysigt trots allt, man behöver väl inte alltid festa? Okej det var sista helgen på sommarlovet, men det bara regnar och är allmänt ruskigt ute. Har ju nästa helg också innan lektionerna börjar, och helgen efter det fyller jag ju 18!!!

Vi hade det mysigt i alla fall och drack hemmagjord latte, käkade "snacks" ;), satt på uteplatsen, tittade på film, fick skumma samtal vid 4 från en viss C som påstod att festen bara börjat, och framför allt så hittade vi vår drömlägenhet i Paris, synd att det är så lång tid kvar bara. Men den kanske finns kvar då? Drömma är ju alltid härligt i alla fall... Sjukt snygg var den i alla fall! Kom fram till att vi nog skulle utgöra ett ganska bra hushåll trots allt, om T får ordning på naveln och jag på mina konstiga utbrott... Haha... PUSS

Inget man kan göra något åt?

Mitt cphumör fortsätter, känner mig så tom, världen känns så tom. Om ändå de tusen gråa moln som tycks ha parkerat över Stockholm kunde lägga i ettans växel och långsamt (helst snabbt) röra sig härifrån? (Ja, jag har nog övningskört lite för mycket). Jag tror jag har en förklaring till varför min värld ser ut såhär, eller hoppas på det i alla fall. När jag satt och åt middag med K här igår kväll och klagade över att jag kände mig så melankolisk frågade hon om jag inte skulle ha mens snart eller så, och då insåg jag att jag ju precis fått det samma dag. Så jag kan nog skylla på det, kanske? Men det är så konstigt, jag som aldrig förut märkt någon skillnad, inte heller brukar jag få mensverk - eller det var väl minst ett halvår sen i alla fall. Kan verkligen klimatet och den plats man befinner sig på spela någon roll? Konstigt. Har ju vart hemma i 3 veckor nu och allt börjar bli som vanligt, det känns så tråkigt. 3 veckor tog det i alla fall. Nej alltså, jag ska verkligen sluta reflektera över sånt här när jag känner mig såhär. Egentligen borde jag väl bara sova, eller helst beblanda mig med folk. Men jag har ju ingen energi. Äh, jag får väl fortsätta vänta på den, eller ta tag i mitt liv.

På inte så hög nivå

Just nu känner jag mig bara så extremt jävla seg, helt låg rakt igenom. Så är det ibland. Inte har jag bloggat på snart en vecka heller, förstår inte hur dem som bloggar mycket har tid egentligen. Det tar väl inte sådär jättelång tid egentligen, men jag har verkligen inte suttit vid datorn den här veckan. Ensam hemma nu i alla fall tills på söndag, men än så länge har jag inte planer. Ska alldeles strax ut och övningsköra med min kära K, sen vet jag verkligen inte vad som händer. Har bara verkligen ingen ork till att ringa och höra av mig till folk för att se vad som händer, bjuda hem någon på middag eller föreslå en fika. Ska vänta på att energin kommer tillbaka först, vilket den nog gör snart. Självklart ska jag väl hitta på något kul i helgen, nästa vecka börjar ju skolan. Borde väl bädda ner mig och läsa lite körkortsteori eller fortsätta fixa iordning på mitt rum också. Allt ska nog hinnas med... Kanske borde fortsätta med mina ska göras/mål listor och komma igång med träningsschemat igen. Insåg precis att jag är hungrig, får väl göra iordning en sallad eller något innan körningen! Här skas ta körkort, eller ja i september i alla fall!! Puss

Övningskörning och fika

Måste säga att jag börjat tröttna lite på att festa faktiskt, men det är nog bara någon övergångsperiod just nu innan den stora dagen om 19 dagar! Men jag kommer nog inte fortsätta som jag gjort det senaste året, eller vi får väl se. På ett sätt känns det bra och på ett sätt lite tråkigt, att jag nästan föredrar att mysa hemma ibland... Men vi får väl se som sagt. Har fortfarande inte ens varit hemma i 3 veckor, det regnar, det är jävligt segt att inte ha fyllt 18 ännu, blev väl lite mycket de 2 sista månaderna i Brasilien kanske, all övningskörning och renovering av mitt rum tar på krafterna, likaså att försöka hänga med och uppdatera sig på allt som hänt... Jag har liksom fullt upp i stort sätt hela tiden ändå!

Satte som sagt upp en fondtapet i mitt rum igår, och gud så snyggt det blev! Det roliga är att jag faktiskt la ut en bild på just den tapeten i min blogg för ca 1,5 år sen, och nu sitter den på min vägg. Bild kommer väl igen någon dag. Nu ska jag bara köpas lite mer grejer från IKEA och fixa det sista, vänta på spegelskjutdörrarna... Det kommer bli så sjukt snyggt där inne att jag aldrig mer kommer vilja gå hemifrån! Inredning är verkligen en av mina stora passioner!

Igår i alla fall, efter tapetseringen åkte jag in och fikade med Gabriella som jag inte träffat sedan i mars, så det blev en del uppdatering. Sedan mötte jag upp Towe och Jennie och det bar iväg hem till en kompis som vi hängde hos resten av kvällen och drack mojitos! Åkte hem ganska tidigt ändå. Imorse fixade jag och läste lite innan det blev fika och prommenad med Julia på söder trots det hyffsat dåliga vädret, men det funkade ganska bra. Sedan hem för tacos och familjemiddag, bäddade ner mig lite med mamma i sängen och läste lite körkortsteori innan Tess ringde från en busstation i Småland och ville ha sällskap! Nu har jag precis vart ute och övningskört lite i mörktet, börjar bli riktigt skillad på det där. Nu läsa och se om jag kan sova hyffsat tidigt. Imorgon blir det shopping, körlektion och kräftskiva! PUSS

Sola eller tapetsera?

Ska alldeles strax gå ut i solen igen, tänkte bara skriva lite snabbt (och kolla smhi.se för säkerhets skull) först. Mamma väckte mig vid 11 idag, gick upp ganska motvilligt eftersom jag kom hem vid 4. Nu kom vi precis hem från att ha vart ute och övningskört lite och gjort några ärenden, dock glömde vi sätta på skylten sista sträckan så det var ju ingen som förstod att jag var ute och övningskörde... Nu skulle jag egentligen tapetsera min fondvägg eftersom det aldrig blir av, men det är så fint väder och lite senare ska jag in och fika med Gabriella, så vi får se hur det blir med det. Solen lockar ganska mycket, kanske lägger mig på en filt och läser lite i teoriboken. Ikväll blir det drinkar hemma hos nån, sen ska väl dem ut på krogen? Jag vill vara 18...

Igår i alla fall, mötte jag först upp med några icke 18åringar som mig själv eftersom alla andra dissat mig för krogen. Vi åkte som sagt till Stureplan för att kolla in det stora dansgolvet, och jävlar vad mycket folk det var - dock tyckte jag att folk var dåliga på att dansa, och var var musiken? Stannade där hela kvällen i alla fall och det blev riktigt trevligt trots allt. Hade egentligen inga planer på att dricka, men när vi, helt oväntat, stod inne på ett av barområdena precis utanför sturehof, kunde jag inte låta bli bara för själva grejen liksom... Vaddå 20års gräns? Haha! Minglade runt, Agnes försvann in på sturehof och kom aldrig ut igen, inte gick det och ringa heller, hon hade förståss blivit bjuden på öl!! Träffade Julia senare under kvällens gång också som jag inte sett på ett år, och som hade fått jättelångt hår!! Gick på upptäcksfärd i ett hus under ombyggnad etc etc, spännande partykväll med andra ord! ;) Och bättre kommer det bli... PUSS!

Lite bloggdesign

Ja, då var designen uppe och klar då! Eller nästan i alla fall, ska väl upp någon bild och en text också så småning om. Ganska stolt över att jag fixade det helt själv, inte sådär jättekomplicerat kanske - men snyggt och stilrent, precis som jag vill ha det. Vad tycks? Ja, ni är väl inte så många som läser än så länge men om någon liten trevlig person hittar hit hoppas jag att den blir nöjd. ;) Haha! Det kanske märks att jag tycker om lila? Ingen aning om var det kom ifrån, men har verkligen blivit helt besatt av lila. Jag som ungefär hatade lila förut, konstigt eller? Nej, nu ska jag inte sitta här och ruttna nå mer, dags att bege sig dit partyt är! Det enda som är lite tråkigt är att jag inte är 18 ännu, men det blir nog inga problem!

Nu är det dags igen!

Jag tyckte det var på tiden att jag började blogga igen, det är nu två veckor sedan jag kom hem igen. Tyckte jag kunde få vila mig lite, men nu är det dags igen. Har som sagt bloggat innan, men eftersom jag precis kommit tillbaka till Sverige igen efter 1 år så känns det bra med en nystart - nytt liv, ny blogg. Så nu är jag på banan igen, vi får se hur länge jag lyckas hålla mig på spåret!

Om 21 dagar fyller jag 18, jag tror nog att jag överlever. Förstår inte hur jag överlevt förut, det senaste året har väl inte vart något direkt problem eftersom jag befunnit mig på en mer eller mindre laglös plats, men nu. Jag räknar nästan varje sekund, bara 3 veckor kvar! Jo men jag överlever nog ska ni se...

Det är i alla fall hur underbart som helst att vara hemma igen och livet leker - ja det skulle förståss vara ännu trevligare ifall alla dessa moln bara blåste bort från Stockholm och temperaturen la sig på en si sådär 20 som det var när jag landade 19.00 den 24 juli. Men än är sommaren inte slut, det får den inte vara! Okej, jag har haft sommar och varmt i cirka ett år, men den svenska sommaren är något speciellt i jämförelse (när det inte regnar vill säga). Men snart kommer solen fram igen, det är jag säker på. Det är trots allt 2 veckor kvar på sommarlovet...

Idag har jag vart på massage och shoppat lite på mitt hemliga smultronställe, haft lite hemmaspa och ätit god lunch med mamma. Nu segar jag runt lite hemma och väntar på bättre tider, kanske att symasinen åker fram. Egentligen borde jag väl fortsätta läsa lite körkortsteori! Det ordnar sig... Ikväll, om vädret tillåter, blir det nog dansgolv för 50,000 personer på Stureplan! Dock är det 20års gräns på samtliga barområden, något som jag faktiskt måste erkänna att jag är lite skadeglad för (+ jag får ju sällskap utanför)! Hörs snart igen, PUSS!

RSS 2.0